×
Meniu

Grădinița din satul Crasnoarmeiscoe a fost renovată

Încă o grădiniță a fost renovată capital. De acum încolo, copiii din satul Petrunea, raionul Glodeni, vor avea parte de condiții decente și vor dispune de mai mult spațiu pentru joacă. Mai mult, instituția nu va mai fi încălzită cu sobe, deoarece a fost dotată cu un sistem modern de termoficare.

Lucrările au fost efectuate cu sprijinul Guvernului, a autorităților locale și a comunității.

„Încăperea de grupă noi o foloseam iarna și ca dormitor.Pe jumătate erau puse paturile. Pentru că în dormitor era frig.În ungherașele sanitare de asemenea era frig.Sobele au rămas. Pe asta noi am vopsit-o în tonul pereților și a rămas ca decor”, a spus asistenta medicală la grădinița din Petrunea, Svetlana Mazac.

„În blocul alimentar ne încălzeam doar de la plită.Nu aveam unde să ținem produsele, totul era la frig.S-a întâmplat că înghețau legumele. Acum avem condiții foarte bune”, a spus șefa de gospodărie, Varvara Fanea.

Părinții sunt încântați de schimbarea la față a grădiniței.

„Într-o singură odaie unde era soba și mâncau și dormeau.Hainele le lăsam în hol, la intrare dar aici era frig.Haina era rece, dar acum se simte căldura asta. Riscul de a se îmbolnăvi e minim”.

„Iata am adus azi încă o nepoțică la grădiniță. O româncuță, prinții ei pleacă la muncă în Europa, ea va fi aici. E bine, suntem mulțimiți de condiții”

Lucrările au costat 1,5 milioane de lei, dintre care 100 de mii de lei …