×
Meniu

Oraşul Hânceşti a împlinit 515 ani de la fondare

Sărbătoare mare în Hâncești, acolo unde ieri, de Sfântul Gheorghe, localnicii au sărbătorit hramul orașului. Cu ocazia împlinirii a 515 ani de la fondare, locuitorii au avut parte de mai multe surprize.

Pe lângă artiști, pe scenă a urcat şi primarul orașului, Alexandru Botnari. Nu doar pentru a ţine un discurs, ci şi pentru a cânta o piesă,dedicată locuitorilor din Hânceşti.

„Pentru noi este o sărbătoare mare, eu sincer parcă, multe, multe alte lucruri, realizări pentru bunăstarea cetățenilor parcă astăzi abia le încep. Le doresc tuturor în acestă sărbătoare și celor care poartă numele Sf. Gheorghe, mulți, mulți ani și Domnul să ne ajute în realizări mari”, a afirmat primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari.

Invitat de onoare la sărbătoarea oraşului a fost vicepreședintele Partidului Democrat, Marian Lupu, care le-a urat localnicilor multă prosperitate.

„Vreau să felicit cordial, cu toată sinceritatea, în numele Parlamentului în întregime cu prilejul zilei municipiului Hîncești. Statutul de municipiu este o nouă etapă și noi posibilități pentru comunitatea de aici de la Hîncești”, STIRI_BEXPL MARIAN LUPU/vicepreședinte le PDM, Marian Lupu.

Locuitorii de vază ai orașului au fost premiați cu diplome pentru promovarea municipiului Hâncești, dar și pentru activitatea de lungă durată.

Cu 50 de ani în urmă, chiar de ziua urbei, Valeriu și Nina Țurcan și-au unit destinele. Cu acest prilej, soții au primit distincţia „Căsnicia de Piatră”.

„Așa s-a întâmplat ca ziua de astăzi să coincidă cu o zi aparte în viața noastră familială, eu, doamna Nina, exact 50 de ani în urmă, pe data de 6 mai 1967, noi am depus jurământul de credință, de iubire”, a spus  localnicul, Valeriu Ţurcanu.

Oaspeții și locuitorii orașului au apreciat efortul depus în organizarea sărbătorii.

„Frumosă sărbătoare, veselă, primarul e tânăr frumos, vesel, în tot timpul ne face sărbători plăcute, anul Hînceștiului”.

„Eu sunt foarte fericită că am venit aici și sărbătoresc cu toți localnicii. Sunt fericită că sunt născută în Hâncești”.

În anul 1965, comuna Hânceşti a fost declarată oraș, iar numele i-a fost schimbat în Kotovsk. Din 1990, localitatea a revenit la vechea denumire.