×
Meniu

Drumul de ocolire de la Hînceşti a fost inaugurat cu o cursă de ciclism

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Drumul de ocolire din oraşul Hînceşti, care va asigura accesul la două trasee naţionale, a fost inaugurat astăzi, după ce s-au încheiat lucrările de construcţie. Cu acest prilej, autorităţile locale au organizat o cursă de ciclism pentru copii şi tineri, informează MOLDPRES.

„Construcția acestui sector de drum a fost finanțată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Scopul a fost de a asigura accesul la trasee naționale, dar și de a  construi un drum de ocolire pentru cei care se deplasează spre punctul de trecere a frontierei. Circa  26 mii de cetățeni  vor beneficia de acces confortabil la drumurile naționale  Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca și Chișinău-Leova, în special sute de șoferi care se deplasează  în fiecare zi spre postul vamal Leușeni”, a declarat  în cadrul evenimentului ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca.

Costul proiectului „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potenţial industrial regional al orașului Hîncești prin construcția capitală a drumului de ocolire” a constituit circa 21 mln de lei.

Potrivit administraţiei locale, acest sector de drum va oferi noi oportunități pentru satele din raionul Hînceşti și va da un impuls cooperării economice dintre localități. De asemenea, va spori dezvoltarea economică în regiune și vor fi îmbunătățite condițiile de viață ale cetățenilor.