×
Meniu

Ziua Independenței a fost sărbătorită la Hîncești

Cu ocazia împlinirii a 27 de ani de la proclamarea Republicii Moldova ca stat independent, Primăria municipiului Hîncești, a organizat un program solemn dedicat acestui eveniment. Zeci de locuitori ai municipiului, precum și oficialități au participat la mitingul consacrat Zilei Independenței.
Alexandru BOTNARI, primarul municipiului Hîncești,i a deschis mitingul solemn menționînd ”astăzi întreaga țară marchează cea mai însemnată sărbătoare a sa – Ziua Independenţei, 27 ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova.
a ținut să amintească tuturor celor prezenți și despre evenimentele mai puțin fericite din istoria țării ”Un eveniment trist, ce a marcat profund evoluţia noastră istorică, este Conflictul armat de pe Nistru, care continuă să aibă vîrsta Independenţei noastre. În timpul luptelor pentru Independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova 89 de vieţi au plecat în nemurire, printre ei fiind şi pămîntenii noştri – Oleg Ungureanu, Petru Slonov, Ghenadie Crestiuc şi Vasile Moruz.” În memoria acestora a fost ținut un minut de reculegere.
La finalul mitingului, toți cei prezenți au depus flori la Monumentul Eroilor Căzuți .
Ulterior, pe parcursul zilei de 27 august sunt organizate diferite activități :
16.00 – 18.00 Serată de odihnă pentru cetățenii în etate la Teatrul de vară
Program artistic prezentat de Corul veteranilor și Casa de Cultură.
17.00 – 19.00 Concurs raional al interpreților de muzică ușoară,Casa de Cultură
19.00 – 20.00
Flash Mob și concert prezentat de Centrul de dans- vocal
,,Sisters and Brothers,, (conducător artistic Prochina Daria),Demonstrație de mode.
20.00 – 22.00 Hora de sărbătoare. Evoluează colectivul Casei de Cultură
22.00 -24.00 Discotecă.