×
Meniu

Retrospectiva săptămânii

Pe parcursul săptămînii curente administrația publică locală a întreprins și realizat următoarele:
Au început lucrările de reparație a trotuarului din str.Kogîlniceanu , la fel au demarat lucrările de reparație a spălătoriei, izolatorului medical și depozitului grădiniței de copii nr.7 Guguța.
Au fost restabilite o parte din străzile deteriorate în urma ploilor abundente de la începutul lunii iunie, str. str. Codrilor,str. Tricolorului,str.Testimițeanu, str.Murafa. S-au întreprins măsuri în vederea reparației str.Gagarin, care a suferit cel mai mult în urma acestor inundații.
Prin decizia Consiliului municipal Hîncești nr.01/04 din 10.06.2019 au fost redistribuite 120 000 lei pentru curătirea canalului de scurgere a apelor pluviale din str.Ștefan Vodă și 106 000 lei pentru reparația drumurilor deteriorate în urma calamităților naturale.
Prin decizia Consiliului raionului Hîncești 02/02 din 12.06.2019 la fel au fost alocate 300 000 lei destinate reparației drumurilor locale deteriorate în urma calamităților naturale ( ploi abundente).
Problemele care urmează a fi soluționate de comun accord cu locuitorii municipiului:
-Evitarea parcările în locurile interzise;
-Terenurile de joacă pentru copii au devenit locuri unde se consumă de către unii locuitori ai municipiului băuturi alcoolice și țigări, lăsînd în urmă gunoi și murdărie;
-Nu sînt amenajate terenurile aferente proprietăților private ale persoanelor fizice, agenților economici si asociațiilor de locătari a blocurilor de locuit.

Vineri, 14 iunie, primarul-interimar al mun.Hîncești dl.Ion Ciubuc a participat la sărbătoarea dedicată Zilei lucrătorului medical și a farmacistului,care s-a desfășurat în Casa de Cultură.Dl primar-interimar i- a felicitat pe toți acei care au îmbrățișat cea mai umană profesie și a înmînat buchete de flori, diplome de recunoștință și cadouri următorilor angajați ai sistemului de sănătate: Petru Ciubotaru, medic-șef al spitalului raional, Lilia Tănase, medic-șef adjunct al spitalului raional,Ludmila Sîli, șeful secției terapie,Grigoraș Aliona, medic-pediatru,Mihailov Alina, asistentă medicală,Paladii Valeriu, medic morfo-patolog,Gînu Angela, laborant.

Primăria mun.Hîncești informează părinții că prin dispoziția primarului mun.Hîncești a fost sistată temporar activitatea instituțiilor de educație timpurie. .Motivele sistării rezidă în necesitatea igienizării instituțiilor, dar și în efectuarea unor lucrări de reparație capitală, pentru care au fost identificate surse financiare suplimentare. Deja a fost dat startul lucrărilor la reparația acoperișului la gr. Nr.4, reparația spălătoriei și a izolatorului la grădinița nr. 7 , construcția unui depozit de fructe și legume și reconstrucția secției de prelucrare preventivă a materiei prime de origine animală și vegetală la grădinița nr.1. Din motive de securitate, aceste lucrări nu pot fi efectuate în prezența copiilor. Ne cerem scuze de la părinți pentru incomoditățile create,dar sistarea activității instituțiilor a fost strict necesară. Totodată, pentru părinții care în perioada 10 iunie-01 august nu beneficviază de concedii au fost rezervate locuri la grădinița nr.6.Transferul copiilor se face în baza cererii , depuse la Părimăria mun.Hîncești. Atenționăm: se transferă doar copiii ambii părinți ai cărora sînt angajați în cîmpul muncii și în perioada indicată nu beneficiază de concedii.