×
Meniu

Centrul de Creație

CENTRUL CREAŢIE PENTRU COPII HÂNCEŞTI
CERCURI DE ACTIVITĂŢI EXTRAŞCOLARE


https://centercreationhincest.wordpress.com/

        Centrul de Creaţie pentru Copii – Hânceşti” este o instituţie de învăţământ extraşcolară cu cercuri de profil artistic, estetic și etnocultural, care are ca scop dezvoltarea potenţialului creativ al copiilor şi tinerilor. Studiile extrașcolare în cadrului Centrului au scopuri pozitive și constructive – atragerea elevilor în activități creative și artistice variate, fie populare, clasice sau moderne.  Datorită acestor activități, fiecare elev este susținut să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile în domeniul îndrăgit, să-și manifeste talentul și creativitatea, confecționând lucrări artistice sau tehnice, studiind instrumentul preferat sau interpretând cântecele îndrăgite. Desigur, avansarea în activitatea îndrăgită va permite elevului să se formeze ca o personalitate integră, cu spirit de inițiativă, va avea bune prestaţii (avantaje), va fi observat și apreciat la anumite evenimente culturale, festivaluri și concursuri.

      Un bun exemplu este participarea cercului de dans  la Festivalul Internațional “Speranța – 2016” din Chișinău, unde am fost premiați cu 4 medalii de aur și una de bronz (conducător de cerc: Jaliuc Cristina și Vlad Mîțu). De asemenea, ne-am menționat cu succes la festivalul “Florile Primăverii-2016” din Bălți.

La concursul republican “Lumea în viziunea copiilor – 2017”  eleva noastră Toderaș Adriana (clasa III) a fost premiată cu locul I.

Participăm periodic și la emisiuni TV. Un exemplu este emisiunea “La Noi în Sat”, unde a evoluat cu un program artistic “Ansamblul vocal folcloric – Crăițele” (conducător de cerc – Duminică Valentina).

Promovăm tradițiile și obiceiurile din localitate la evenimentele cultural-artistice cum ar fi: Toamna de aur,  Revelionul, Ziua internațională a Femeii, Ziua municipiului Hâncești, Ziua copiilor etc. Avem o bună tradiție de a organiza excursii la expoziții specializate, muzee și ateliere de creație a diferitor meșteri. Avem o bună conlucrare de parteneriat cu Centrul de Plasament Temporar “Brânduşa”, or. Hânceşti. De asemenea cu Centrul de Zi “Pasărea Albastră”, cu Şcoala Internat.

Profesorii din cadrul Centrului sunt competenți, responsabili, prietenoși, se instruiesc continuu, participînd  la seminare/întruniri metodice și practice la nivel de instituție, de localitate și republican. Experiența lor le permite elevilor să aibă un suport eficient și exemplu demn de urmat.

În cadrul Centrului de Creaţie pentru Copii – Hânceşti avem următoarele cercuri de activităţi:

„Pictura” și Decorațiuni Ambientale – conducător de cerc Angela Talmaci (grad didactic II, vechime în muncă în instituție 8 ani)
Arta Biseruluiși Croşetarea Ghemul Fermecat– conducător de cerc Valentina Șerban (activează în instituție mai mult de 25 ani!)
Ansamblul de Fluieriști – conducător Iurie Megherea (grad didactic II)
Ansamblul Folcloric  Crăițele – conducător artistic Valentina Duminică
Dansul – conducător de cerc Irina Şerban
Artă Teatrală – conducător de cerc Maria Lozinschi
Canto  – condus de  Larisa Vavric (cerc deja neactiv)
FotoVideoGrafică  CineMagic – conducător de cerc Dumitru Ghervas
Design Vestimentar – conducător Maria Moraru
Jurnalism – conducător Anadela Tofilat
Prelucrarea artistică a lemnului – conducător Vasile Vieru
Bijuteria Hand-Made – conducător Nadejda Arabov (cerc deja neactiv)

Managerul Centrului de Creaţie pentru Copii HânceştiAnadela Tofilat