×
Meniu

Grădinița 7

Grădinița nr.7 „Guguță” din mun. Hîncești este o instituție care face parte din sistemul educational al Republicii Moldova, având ca și menire realizarea priorităților naționale din sectorul respectiv. În acest sens, grădinița se conduce, în activitatea sa, de Regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea activității IET nr.7 ”Guguță” Hîncești, precum și de actele normative aprobate de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, de Direcția de Învățământ Hîncești, de Primăria mun. Hîncești și de către alte organe de resort.

Grădinița și-a deschis ușile cu ospitalitate la 1 septembrie 1978, amplasată pe str. Mihai Moraru 1, la intrarea în oraș din partea str. Bozienilor. Grădinița își desfășoară activitatea într-o clădire de tip două nivele pentru 240 de copii cu instruire în limba română, având-o directoare pe doamna Tacu Liliana. Până în prezent, în instituție activează 9 grupe de copii, cu program de 10,5 ore, 5 zile în săptămână.

Actualul spațiu al grădiniței include 9 săli de grupă (7 grupe cu funcționalitate dublă: dormitor, sală de jocuri și activități; 2 grupe cu funcținalitate simplă: sală de activități și mese), o sală festivă, care servește și ca sala de sport, cabinetul directorului, cabinet metodic, cabinet medical, bloc alimentar, bloc sanitar pentru personal, spălătorie, depozite.

Instituția este conectată la rețeaua municipală de apă, canalizare. Pentru încălzirea apei sunt instalate mai multe boilere (câte 1 pentru 2 grupe). La moment în instituție activează 31 de persoane. Corpul didactic, toți angajații grădiniței muncesc în numele creșterii unei generații tinere și frumoase – viitorul țării noastre. Cele mai mari sărbători ale instituției sunt: 1 septembrie- începutul unui nou an de activitate; 5 octombrie – Ziua pedagogului, 4 decembrie – Hramul grădiniței. La fel în grădiniță se sărbătorește „Frumoase-s toamnele în Moldova”, „Magia Crăciunului”, „Ziua mămicilor” și „Adio grădiniță”. Conform planului de activitate a grădiniței „Guguță”, pe parcursul anilor au fost organizate întruniri metodice de rang republican, la care au asistat colaboratori ai Ministerului de Educație. Străduințele și succesele colectivului de la IET “Guguță” au fost în repetate rînduri menționate cu Diplome de merit și premii.

Instituția își propune să ofere un mediu favorabil învățării, un climat de siguranță fizică și psihică și servicii sociale pentru copii – îngrijire, supraveghere, asistență medicală conform actelor normative și legislative a Republicii Moldova.

Managerul Instituției de educație timpurie „Guguţă”, mun Hîncești:
Tacu Liliana